Besloten vennootschap oprichten

Waarom een besloten vennootschap oprichten?

Een besloten vennootschap is een aparte rechtspersoon met een afgescheiden vermogen. Derden gaan contracten aan met de besloten vennootschap en niet met u in privé. Een schuldeiser kan zich in beginsel dan ook alleen op het vermogen van de besloten vennootschap verhalen en niet op uw privé vermogen.

 

Voorwaarden

Een besloten vennootschap moet worden opgericht met een notariële akte en worden ingeschreven bij de kamer van koophandel. Sinds 2012 is er geen sprake meer van een minimale kapitaalstorting (destijds € 18.000,00). U dient nog wel altijd de nominale waarde van de aandelen vol te storten. Indien bij oprichting 100 aandelen met een nominale waarde van € 0,01 worden uitgegeven, dient u een totale stortingsverplichting van € 1,00 aan de vennootschap te voldoen.

 

Inbreng huidige onderneming

Voorts is het ook mogelijk uw huidige bedrijf, bij voorbeeld uitgeoefend in een eenmanszaak, in te brengen in een besloten vennootschap. Deze inbreng kan ook geruisloos plaatsvinden mits hierop een beroep gedaan wordt een correcte inbrengbeschrijving wordt opgemaakt.

 

Voordelen B.V.

  • uitsluiting van privé-aansprakelijkheid;
  • eenvoudige overdraagbaarheid van de onderneming;
  • grote inrichtingsvrijheid statuten (op maat);
  • mogelijkheid om aandelen zonder stemrecht of extra stemrecht te creëren, en aandelen zonder recht op winst of juist extra winst;
  • keuzevrijheid om de blokkeringsregeling voor de overdracht van aandelen wel of niet op te nemen in de statuten of de overdracht voor een bepaalde periode geheel uitsluiten.

 

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen of een vrijblijvende afspraak maken.

Wij vertellen je graag meer!

Afspraak, telefonische offerte of meer informatie?