Koopovereenkomst

Wie stelt de koopovereenkomst op?

De koopovereenkomst wordt vaak opgesteld door een makelaar. De notaris beschikt echter over speciale kennis, is onafhankelijk en onpartijdig. U kunt derhalve de koopovereenkomst ook laten opstellen door de notaris, of een door de makelaar of andere adviseur opgestelde koopovereenkomst voor de ondertekening laten beoordelen door de notaris.

Kunt u zich nog bedenken?

Nadat verkoper en koper de koopovereenkomst hebben getekend en koper een exemplaar heeft ontvangen, heeft koper, op grond van de wet, nog 3 dagen (minimaal 2 werkdagen) bedenktijd. Na deze periode bent u verplicht het huis te kopen, behoudens eventuele overeengekomen ontbindende voorwaarden. Bij het opstellen van de koopovereenkomst is het derhalve van belang om bepaalde voorbehouden op te nemen. Bijvoorbeeld: voorbehoud van financiering, Nationale Hypotheek Garantie of verkoop woning koper.

Wat betekent inschrijving bij het kadaster?

Door de koopovereenkomst te laten inschrijven bij het kadaster kan de verkoper de woning niet meer aan iemand anders verkopen en wordt u als koper beschermd tegen beslaglegging op de woning. Schuldeisers van de verkoper kunnen namelijk beslag leggen op de door u gekochte woning waardoor deze niet zonder meer kan worden overgedragen aan koper. Deze inschrijving kan alleen door een notaris worden gedaan.

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen of een vrijblijvende afspraak maken.

Wij vertellen je graag meer!

Afspraak, telefonische offerte of meer informatie?
0599 23 77 10