Hypotheek

Hoe werkt een hypotheek?

Als u een lening bij een bank afsluit voor de aankoop van een woning, zal de bank hiervoor iets terug willen hebben. Namelijk de zekerheid dat u voldoet aan uw verplichtingen. Om deze reden vraagt de bank u uw woning als onderpand te geven. Indien u de rente van uw lening niet meer betaald, kan de bank uw woning verkopen en met de opbrengst de schuld aflossen.

Wat is een hypotheek?

Een hypotheek is uw woning in onderpand geven om een lening te kunnen afsluiten. U geeft derhalve een hypotheekrecht en krijgt daarvoor een lening terug. Voor de vestiging van een hypotheek is een notariële akte vereist welke wordt ingeschreven in de openbare registers van het Kadaster.

Wat staat er in een hypotheekakte?

In de hypotheekakte worden bijzondere bepalingen opgenomen. U mag bijvoorbeeld zonder toestemming van de bank de woning niet verhuren. U dient de woning te verzekeren tegen brand en andere gevaren. Als u de rente en aflossingsverplichtingen van de lening niet meer betaalt, dan heeft de bank het recht uw huis in het openbaar (veiling) te verkopen en met de opbrengst de schuld af te lossen.

Voor wie zijn de kosten?

De kosten van een hypotheekakte komen voor rekening van degene die de lening krijgt.

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen of een vrijblijvende afspraak maken.

Wij vertellen je graag meer!

Afspraak, telefonische offerte of meer informatie?
0599 23 77 10